[areca]

[areca] blev dannet i Aalborg i 2001, i miljøet omkring det daværende Nordjysk Musikkonservatorium. Lyden var en blanding af amerikansk inspireret singer/songwriter-pop og rock. [areca] er navnet på en nød, og blev fundet ved tilfældigt opslag i en engelsk/dansk ordbog. Bandet eksisterede fra 2001-2005 og indspillede i sin levetid tre studiedemoer, som aldrig blev officielt udgivet. 

[areca] bestod i sin oprindelige besætning af Vibeke Falden (sanger/sangskriver), Rasmus Allin (gui), Dennis Otte Nielsen (gui), Rune Pedersen (bas), Thomas Ahlmark (dr) og Jakob Birkedal (keys). Rasmus Allin blev senere erstattet af Flemming Skovgaard Agerkvist på guitar og Rune Pedersen af Søren Høy.

[areca] vandt i 2003 prisen som Årets Nordjyske Navn, og spillede efterfølgende til bl.a. Nibe Festival og Skovrock i Aalborg. Bandet blev opløst i 2005.

En samling af 18 studie og live optagede tracks blev udgivet på Faldens eget pladeselskab Wunderwelt Music den 10.september 2021. Albummet markerer 20 års jubilæet for orkestrets dannelse.

Stream ‘[areca] collection 2001-2005’ her: https://lnk.to/areca

I studiet

Live Skovrock juni 2003

Live Skråen april 2005

Presse & grafik