Om

Den Aalborg-baserede sanger og producer Vibeke Falden er en elektronisk pop-artist i konstant bevægelse. Med sine stærke hooks og nærværende vokal balancerer hun knivskarpt på en base af ørehængende og fantasifulde egenproduktioner. Refleksioner over livets op- og nedture danner rammen for Vibeke Faldens ærlige og usentimentale tekster som hun leverer med overbevisning og nerve.

I 2019 udgav Vibeke singlerne ‘Daydreming Bliss’ og ‘Mindfuck’ på sit eget pladeselskab Wunderwelt Music. ‘Mindfuck’ opnåede placeringer på Apple Musics ‘Best of the Week’ og Spotifys ‘New Indie and Alternative’ playlister. Om tracket ‘Together’ som havde release i foråret 2021, skrev musikbloggen LeFutureWave “Instantly recognizable vocals flow over an infectious production… The verses building towards a strong chorus, highlighting lyrics that are so well-written”

På scenen performer Vibeke Falden med et unikt og enkelt setup af synths, loopers og pedaler. Hun er en erfaren live artist som har været support for bl.a. Imogen Heap (UK) og Lydmor (DK). Hun har spillet på SPOT Festival, i flere nordiske og europæiske lande samt USA. I 2021 tager hun, sammen med musikkollektivet GFD Collective, på en koncert- og workshopturné i Grønland. Kollektivet, som blev dannet af Falden selv i 2018, består af grønlandske, færøske og danske producere/artister. Målet med GFD er at skabe en community-baseret platform for ny musik skabt af grønlandske, færøske og danske kunstnere – og gennem brobygning i form af koncerter og workshops øge interessen for nordatlantisk kultur på tværs af landegrænser. GFD Collective udgav deres debutalbum i november 2020.

En kunstner i bevægelse

Musikken er et centralt omdrejningspunkt for Vibeke Falden – et livsprojekt på scenen, såvel som i hverdagen. Hun begyndte som sanger/sangskriver og topliner i forskellige bandkonstellationer, og startede senere sit eget garagerock band The Moan. Siden 2010 har hun beskæftiget sig med elektronisk pop musik produktion og live performance. Sideløbende med sit arbejde som solo artist, har Falden komponeret musik til flere teaterforestillinger, og beskæftiget sig med bl.a. lydinstallation og sound design. Hun har desuden remixet for Sonja Hald (DK) og udgivet to singler med Otolith (CA).   

Vibeke har fra begyndelsen af sin karriere været en passioneret iværksætter med en umættelig nysgerrighed for genrer, stilarter og æstetik. Med sin unikke lyd og fremtoning, har Falden bevæget sig udenfor musikbranchens rammer og skabt sine egne muligheder. Hun driver sit eget pladeselskab Wunderwelt Music og har taget initiativ til adskillige kreative og sociale musikalske fællesskaber. Med bevidstheden om at musikskabelse er en proces i konstant bevægelse, fastholder Vibeke sit drive og søger nye udviklingsmuligheder, for sig selv som artist som for andre. Senest har hun sammen med musikproduceren Aya Vedige skabt det eventbaserede netværk MODlyd, som skal løfte vækstmiljøet i Aalborg for kvindelige, transpersoner og non-binære producere.